| Termékenyülési viszonyok | • Öntermékeny | 
|---|---|
| Növekedési erélye | • Közepes növekedési erélyű fajta | 
| Érési idő | • Június második dekádja | 
| Gyümölcs | • Gyümölcse igen apró (2,5 g), átlagos átmérője 16-17 mm (Szabó, 2004). Alakja gömbölyű, hasi varrata alig észrevehető. Héja közepes vastagságú, repedésre nem hajlamos, színe sötétpiros. Húsa piros, leveses, üde, savanykás-édes. Magja kicsi, könnyen elválik a húsától. | 
| Íz/Hús | • Színe sötétpiros, húsa piros, leveses, üde, savanykás-édes | 
| Termőre fordulás | • Bőtermő | 
| Egyéb jellemzők | • Elsősorban ipari feldolgozásra alkalmas fajta. A bonbonmeggy-gyártás kiváló alapanyaga, de jó minőségű kompót és ivólé is készíthető belőle | 
| Származás | • Ismeretlen eredetű fajta, a Bosnyák meggy fajtakörből szelektált változat |